image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

PAS va susține moțiunea inițiată de Platforma DA; Diacov: „Așteptăm informații, în campanie mulți fac spectacole”

Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că va susține moțiunea simplă împotriva acțiunilor MInisterului de Interne, inițiată de Platforma DA, după răpirea polițistului din Florești de către structurile de forță de la Tiraspol.

„Partidul Acțiune și Solidaritate cheamă partidele parlamentare să revină în Parlament pentru a lua măsuri urgente având în vedere răpirea polițistului Andrei Amarfi de către forțele de securitate de la Tiraspol. Cetățenii trebuie să cunoască ce întreprinde președinția și guvernul pentru a-l elibera? Cum a admis guvernarea de la Chișinău ca un cetătean al Republicii Moldova să fie răpit de mascați și să fie dus într-o direcție necunoscută? Oamenii trebuie să se simtă în siguranță. Sprijinim demersul colegilor noștri din PDA cu privire la acordarea votului de neîncredere Ministrului de Interne Pavel Voicu”, a declarat deputatul PAS Mihai Popșoi.

Solicitat de Jurnal.md, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a precizat că formațiunea așteaptă mai multe detalii despre acest caz, apoi va lua o decizie despre acțiunile ulteriorare.

„PD singur se va clarifica în situația dată. Noi am cerut informații despre ce s-a întâmplat. Sper că pe parcursul zilei de astăzi vom primi informații. Vrem să știm care sunt argumentele, care a fost situația, este adevărat sau nu este adevărat. Acum suntem în campanie și toți fac spectacole. Dar noi vrem să știm exact ce s-a întâmplat în realitate”, a menționat Dumitru Diacov.

Precizăm că Andrei Amarfi a fost sechestrat în dimineața zilei de 7 octombrie, în timp ce se afla în gospodăria sa din orașul Camenca, regiunea transnistreană. Polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol.

Între timp, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că au fost identificați angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpirea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfi.

Potrivit deputatului Platformei DA, Chiril Moțpan, autoritățile neconstituționale de la Tiraspol îl învinuiesc pe Andrei Amarfi de „spionaj în favoarea RM”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: