Deputații Platformei DA consideră că abuzurile regimului separatist, inclusiv răpirea polițistului de la Florești, sunt un final logic și tragic „al tranzacționării țării la care s-a pretat Dodon”.

„Cedările făcute unilateral de acesta s-au soldat cu dezavantaje constante pentru RM și, iată, deja avem răpiri de persoane. Niciun cetățean nu se mai poate simți siguranță la el acasă! Încotro mergem? KGB-iștii din Transnistria nu sunt altcineva decât reprezentanți ai structurilor de resort ale Federației Ruse, să nu ne ascundem după deget! Iar guvernul are o atitudine lejeră incalificabilă. Asistăm la paralizarea totală a organelor speciale ale statului care prin definiție sunt obligate să asigure securitatea RM. Dodon a tranzacționat bucată cu bucată țara în ultimii ani, inclusiv prin federalizarea despre care a vorbit recent Andrei Nastase și cele 42 de secții de vot care urmează a fi deschise pentru a invada RM. Platforma DA nu va cere explicații inutile de la președintele culioc - există mecanisme parlamentare care trebuie aplicate: trebuie să convocăm biroul permanent al Parlamentului și în ședința plenară a legislativului să-i audiem pe șeful SIS și ministrul de interne”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„În așa ritm degrabă și ministrul Voicu va fi răpit de acasă, e inadmisibilă această situație. Oficialii în virtutea obligațiilor cărora intră securitatea statului, dar nu acționează și nu reacționează la ceea ce se întâmplă, pot fi calificați drept trădători de patrie!”, a adăugat deputatul Dinu Plângău.

Legislatorii Platformei DA solicită convocarea Biroului Permanent al Parlamentului pentru a organiza ședința în plen a Parlamentului.