Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al SIS, materialele prealabile obținute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul răpirii de către reprezentanții structurilor de forță neconstituționale a polițistului.

Totodată, Serviciul de Informații și Securitate constată amplificarea activităților provocatoare cu caracter destablizator care au loc din partea pretinselor structuri de forță din stânga Nistrului .

„În cadrul activităților realizate potrivit competențelor, Serviciul a stabilit și documentat pe parcursul anului 2020 multiple cazuri de sechestrare și răpire a cetățenilor Republicii Moldova.

Analogic cazurilor precedente, Serviciul întreprinde măsuri operative pentru stabilirea tuturor circumstanțelor răpirii, la 7 octombrie, a angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfi. Totodată instituția întreprinde toate acțiunile de rigoare pentru eliberarea de urgență a cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv prin activizarea canalelor operative ” se mai spune în comunicat.