image
Sursa foto: jurnal.md

Ministrul român de Externe, la Chișinău: Este nevoie de reforme pe care, din păcate, în ultimele luni nu le-am putut întâlni

Sprijinul oferit Republicii Moldova de către UE va fi în continuare condiționat de implementare reformelor. Poziția a fost reiterată astăzi, la Chișinău, de către ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

„Pentru că partenerii strategici sunt alături pentru a spune lucrurilor pe nume atât la bine cât și la rău, trebuie să spunem și lucrurile care nu merg, alături de cele care funcționează. România va sprijini în continuare Republica Moldova în efortul de integrare europeană, dar este nevoie de reforme și de evoluții concrete, pe care din păcate, în ultimele luni, din diverse motive, mai mult sau mai puțin obiective, nu le-am putut întâlni”, a declarat Bogdan Aurescu.

Șeful diplomației de la București a atenționat autoritățile Republicii Moldova că trebuie să intensifice reformele necesare pentru apropierea de UE și să respecte pe deplin principiile democratice și cele ale statului de drept.

La rândul său, ministrul de Externe, Oleg Țulea, a ținut să mulțumească României pentru asistența oferită în lupta cu pandemia.

„Apreciem ajutorul frățesc din partea României. Mulțumim pentru tot suportul pe care l-am primit în aceste săptămâni, pentru coridoarele de transport care au permis repatrierea cetățenilor RM din alte state. Și RM este gta să sprijine România în lupta cu COVID-19. Mulți dintre medicii moldoveni care activează în România sunt antrenați în această luptă. Ieri am remarcat că un medic din RM a fost numit șef al unei instituții medicale din Suceava”, a spus Țulea.

Precizăm că o echipă formată din 42 de medici și asistenți români a ajuns astăzi în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din țara noastră. Totodată, Guvernul de la București urmează să aprobe astăzi un ajutor în valoare de 3,5 milioane de euro pentru Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: