image
Sursa foto: jc.md

Guvernul României urmează să aprobe un ajutor în valoare de 3,5 milioane de euro pentru Republica Moldova

România ar putea oferi un ajutor în valoare de 3,5 milioane de euro pentru Republica Moldova. O decizie în acest sens urmează să fie luată astăzi de Guvernul de la București. Despre aceasta a anunțat, cu puțin timp în urmă, ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Suntem alături de dvs. cu sufletul, dar și iată în mod fizic, în cel mai concret mod. Guvernul României urmează să decidă astăzi un sprijin substanțial pentru RM constând din echipament pentru lupta cu COVID-19. Potrivit proiectului avizat, este vorba de un ajutor de 3,5 milioane de euro”, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul vizitei sale la Chișinău.

În dimineața zilei de astăzi, premierul României, Ludovic Orban, a făcut precizări cu privire la ajutorul care urmează să fie oferit țării noastre.

„Astăzi, în carul ședinței de Guven, vom adopta o Hotărâre de Guvern în care vom alocă o suma importantă pentru o donație către Republia Moldova, materiale, medicamente, substanțe neceare în bătălia anti-COVID. Va fi vorba de 500.000 de măști FFP2, FFP3, 50.000 de combinezoane, Plaquenil, Kaletra", a declarat Ludovic Orban.

Precizăm că o echipă formată din 42 de medici și asistenți români vor fi într-o misiune de două săptămâni în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din țara noastră.

Citeşte mai mult despre

comentarii: