image
Sursa foto: gov.ro

42 de medici români vor ajuta spitalele din RM timp de 15 zile; Raed Arafat: Lista cu doritori să vină aici a fost mai lungă

O echipă formată din 42 de medici și asistenți români vor sprijini personalul medical din țara noastră în următoarele două săptămâni.

La Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a avut loc ceremonia de prezentare a medicilor români. Evenimentul a început cu o întârziere de aproape jumătate de oră, întrucât mai mulți oficiali s-au lăsat așteptați. În tot acest timp, medicii care și așa erau obosiți după drum au așteptat în soare.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, care conduce delegația de la București, a transmis condoleanțe familiilor din RM care și-au pierdut oamenii apropiați din cauza COVID-19. El a precizat că echipa formată din 42 de medici și asistenți medicali din România vor activa în țara noastră în următoarele două săptămâni.

„Suntem alături de dvs. cu sufletul, dar și iată în mod fizic, în cel mai concret mod. Guvernul României urmează să decidă astăzi un sprijin substanțial pentru RM constând din echipament pentru lupta cu COVID-19. Potrivit proiectului avizat, este vorba de un ajutor de 3,5 milioane de euro”, a spus ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

„Virusul nu cunoaște granițele, singurul cuvânt aplicabil este „solidaritatea” și cu el „pietenia. Așa ne cunoaștem prietenii. Avem un motto la SMURD: cine salvează o viață salvează o lume întreagă. Echipa de medici va însemna un schimb bilateral de cunoștințe. Din momentul în care s-a luat decizia, a luat mai puțin de două zile ca să avem lista întreagă. Au mai fost oameni care au dorit să vină în RM. Oamenii văd RM și colegii de aici foarte apropiați lor și au avut dorință să vină aici”, a menționat secretarul de stat în MAI român, Raed Arafat.

„Pe parcursul mai multor ani, RM a beneficiat de suportul din partea României, în diverse sfere, sănătate, educație, etc. Îmi exprim gratitudinea și recunoștința pentru această asistență care vine și din partea lucrătorilor medicali, care vine în momente complicate pentru RM”, a spus și ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: