image
Sursa foto: facebook.com/dodon.igor

Pânzari, audiat în Parlament pentru trimiterea militarilor la Moscova; Greceanâi, cât pe ce să-l scape: N-a văzut voturile

Ministrul Apărării, Alexandru Pânzari, este așteptat în Parlament pentru a fi audiat în legătură cu trimiterea la parada de la Moscova a 75 de militari pe timp de pandemie.

Nantoi, care a spus că Alexandru Pânzari trebuie să vină să explice care a fost raționamentul trimiterii militarilor la parada de la Moscova, în situația în care Rusia este pe locul trei în lume după numărul persoanelor infectate cu virusul Covid-19.

Odată ce propunerea a fost pusă la vot, speakerul Zinaida Greceanâi a aruncat o privire fugitivă în sală și a anunțat: „Nu a întrunit numărul suficient de voturi. Următorul proiect”.

Deputații au insistat să fie numărate voturile, iar odată ce acestea au fost numărate, s-a dovedit că, de fapt, au fost suficiente pentru introducerea pe ordinea de zi.

Ministrul Pânzari este așteptat astăzi, până la finalul ședinței, la audieri în plenul Legislativului.

Amintim că, în pofida faptului că Republica Moldova se află în vârful pandemiei din cauza virusului Covid-19, iar Federația Rusă este pe locul 3 în lume după număr de infectați, 75 de militari din Garda de Onoare a Republicii Moldova au zburat la Moscova pentru a participa la parada militară din Piața Roșie care urmează să aibă loc la data de 24 iunie curent cu ocazia aniversării a „75-a a Victoriei asupra Germaniei naziste”.

Această decizie a fost aspru criticată în societate. „Doar prezidentul Igor Dodon putea să posteze poze cum armata cu tricolorul în față e băgată în bătaie de joc, prin cu….l unui avion cu însemne ale statului venerat de prezident”, a comentat fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța.

Noutăţile partenerilor

comentarii: