image
Sursa foto: președinte.md

Poza care a revoltat internetul: „Doar Dodon putea să bage armata cu tricolorul prin coada avionului unui stat ocupant”

Decizia șefului statului, Igor Dodon, de a trimite 75 de soldați din RM la parada militară din Federația Rusă, stat care a ocupat o parte din teritoriul RM, dar și pozele în care aceștia sunt băgați „ca șprotele într-o cutie” în avionul rus, pe timp de pandemie, sunt criticate dur pe rețelele de socializare.

„Doar prezidentul Igor Dodon putea să posteze poze cum armata cu tricolorul în față e băgată în bătaie de joc, prin cu….l unui avion cu însemne ale statului venerat de prezident”, comentează revoltat ex-ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruță.

avionavion

„Ce avem noi, lume, cu parada din Rusia? Nici la 28 de ani de la declararea Independenței noi nu putem controla o parte din teritoriu, deoarece interesele Rusiei s-au dovedit a fi mai mari decât dorința sinceră a noastră, a tuturor cetățenilor, de a scăpa de o armată de ocupație. Vai de capul nostru! Mare rușine! Atâta timp cât vom avea în fruntea statului mediocrități, lachei și scule ale Kremlinului, ne merităm soarta. Igor Dodon, dacă interesul lui personal o va cere, ne jertfește pe toți”, observă și deputata Maria Ciobanu.

„Dodon trebuie să plece la Moscova cu armata rusească de ocupație din Transnistria”, punctează și deputatul Iurie Reniță.

El a adăugat că Dodon nu si-ar fi permis aceste „ticăloșenii” fără aprobarea directa „a celui mai umil si umilit fost prim-ministru Pavel Filip și a tovarășului său Dumitru Diacov”.

„Conserva rusească Dodon are frâu liber de la aceștia. Diacov si Filip bat mătănii în fiecare zi ca Dodon să fie reales. Acesta-i purul adevăr, pe care ar trebui sa-l înțeleagă și ceilalți deputați de la PD”, mai notează Reniță.

militarimilitari

Revoltată de imaginile cu soldații trimiși la Moscova pe timp de pandemie este și fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco:

„Mă întreb, ca un simplu și bun cetățean al țării mele, privind la aceste poze: e normal ca soldații Armatei Naționale să fie urcați într-un avion al unor forțe armate străine care și până acum țin sub ocupație o parte din teritoriul țării, pentru a participa la o paradă cu care nu avem nicio intersecție? Pe coada avionului militar se vede clar cui aparține avionul. Să înțelegem că transportarea tur-retur e gratuită, din contul stăpânilor avionului? Altceva ce a mai fost licitat? Nu cred că avem viitor atâta timp cât nu avem memorie colectivă și cât ne vor urca tot așa și nu contează, în avioane sau în vagoane de marfă, și nu contează, în 2020 sau 1940, sau 1947”, scrie Ala Nemerenco.

Ex-ministra observă că RM nu trebuie să participle la parada de la Moscova nu doar pentru că e pandemie, ci și pentru că demnitatea ar trebui să fie mai presus ca orice.

militarimilitari

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: