image
Sursa foto: facebook.com/dodon.igor1/

În plină pandemie, militarii din Garda de Onoare a RM au zburat la Moscova pentru a participa la parada din Piața Roșie

În pofida faptului că Republica Moldova se află în vârful pandemiei din cauza virusului Covid-19, iar o situația similară fiind și în Federația Rusă, șeful statului, Igor Dodon, anunță că aseară militarii din Compania Gărzii de Onoare a Republicii Moldova au zburat la Moscova pentru a participa la parada militară din Piața Roșie care urmează să aibă loc la data de 24 iunie curent cu ocazia aniversării a „75-a a Victoriei asupra Germaniei naziste”.

Cei 75 de militari ai subdiviziunii de elită a Armatei Naționale au fost trimiși printr-o ceremonie la Aeroportul Internațional Chișinău.

În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, l-am împuternicit pe generalul de divizie Victor Gaiciuc, consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, să le transmită militarilor noștri un mesaj de drum bun și un îndemn să prezinte cu demnitate țara noastră la Parada Victoriei, unde vor fi multe alte țări”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Potrivit președintelui, buneii a 23 din cei 75 de militari trimiși în Federația Rusă au participat la luptele din timpul celui de-al doilea Război Mondial. „Participarea Moldovei la acțiunile festive semnifică nu doar o manifestare a solidarității cu țările cu care ne unește o istorie comună, dar și o conexiune directă dintre generații, păstrarea memoriei despre eroismul strămoșilor noștri”, a mai menționat șeful statului.

facebook.com/dodon.igor1/facebook.com/dodon.igor1/

facebook.com/dodon.igor1/facebook.com/dodon.igor1/

facebook.com/dodon.igor1/facebook.com/dodon.igor1/

facebook.com/dodon.igor1/facebook.com/dodon.igor1/

Noutăţile partenerilor

comentarii: