image
Sursa foto: Tass

Gazprom avertizează, din nou, Republica Moldova: „Termenul de achitare a datoriei pentru gazele naturale expiră astăzi”

Gazprom a trimis o nouă notificare autorităților de la Chișinău prin care amintește că termenul de achitare a facturii pentru gazele naturale expiră astăzi, 24 noiembrie.

„Plata curentă pentru gazul din Moldova nu a fost primită. Perioada de 48 de ore de la notificarea privind întreruperea livrărilor din cauza neplății expiră astăzi”, a declarat reprezentantul oficial al Gazprom, Serghei Kuprianov, scrie RBK.

Precizăm că Gazprom a notificat, pe 22 noiembrie, Republica Moldova că va opri furnizarea de gaze peste 48 de ore, dacă astăzi nu-și va achita datoria curentă. Reprezentantul Gazprom a precizat că noul contract a fost semnat cu Moldovagaz practic în condițiile Chișinăului, dar cu un punct esențial și important - plata sută la sută a plăților curente la timp.

Potrivit șefului Moldovagaz, este vorba de o datorie de 1,3 miliarde de lei, acumulată din cauza diferenței prețului de achiziție din octombrie, care a crescut cu 800 de dolari.

Vicepremierul Andrei Spânu a anunțat ieri seara că 1,4 miliarde de lei, suma rămasă de la Energocom, va fi alocată pentru plata datoriei Moldovagaz către Gazprom.

Noutăţile partenerilor

comentarii: