image
Sursa foto: Tass

Gazprom amenință că va stopa furnizarea de gaze naturale în 48 de ore, dacă Republica Moldova nu-și achită astăzi datoria

Gazprom anunță că ar fi informat Republica Moldova că oprește furnizarea de gaze peste 48 de ore, dacă astăzi nu-și va achita datoria curentă. Despre aceasta scrie Ria Novosti care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

Reprezentantul Gazprom a precizat că noul contract a fost semnat cu Moldovagaz practic în condițiile Chișinăului, dar cu un punct esențial și important - plata sută la sută a plăților curente la timp.

„Următorul termen de plată curent este astăzi 22 noiembrie. Nu există nicio plată. În acest sens, conform contractului, Gazprom a anunţat astăzi partea moldovenească că în 48 de ore livrările de gaze către Moldova vor fi stopate”, a declarat Kuprianov.

La rândul său, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat că nu a primit notificare cu privire la o eventuală întrerupere a livrărilor, potrivit sursei citate.

Gazprom și Moldovagaz au prelungit pe 29 octombrie contractul de furnizare a gazelor naturale pe o perioadă de 5 ani, începând cu 1 noiembrie. Astfel, Republica Moldova achită Gazpromului pentru luna noiembrie un preț de achiziție de 450 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Părțile au convenit că în 2022 va fi efectuat un audit al datoriei Moldovagaz față de Gazprom.

Noutăţile partenerilor

comentarii: