image
Sursa foto: Jurnal.md

Ignorați inițial de autorități, taxatorii cu vârsta de peste 60 de ani au fost incluși în cea de-a doua etapă de vaccinare

Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze au întocmit listele angajaților, cu vârsta de la 60 de ani, pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în cadrul celei de-a doua etape de imunizare. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban.

Astfel, circa 300 de angajați ai parcurilor de troleibuze și autobuze, cu vârsta 60+, au fost introduși în liste și vor fi vaccinați în timpul apropiat.

„Angajații parcurilor de troleibuze și autobuze se află zilnic în contact direct cu sute de călători, iar vaccinarea acestora constituie la fel o prioritate pentru municipalitate”, a menționat primarul.

Precizăm că cel mai mare focar de răspândire a noului coronavirus este, potrivit experților OMS, transportul public. În pofida acestor semnale, autoritățile au uitat să includă taxatorii de troleibuze în prima sau măcar în a doua etapă de imunizare.

Deși interacționează cu mii de călători, taxatorii urmau să fie vaccinați abia la a treia etapă, de rând cu restul populației. Mai mult, în lista restricțiilor impuse săptămâna trecută de autorități situația din transportul public nu este menționată nici măcar în treacăt. Asta în condițiile în care la orele de vârf, menținerea distanței sociale în transportul public este imposibilă, spun angajații parcurilor de troleibuze.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: