image
Sursa foto: jurnal.md

Alături de medici și profesori, taxatorii fac parte din categoria de risc de infectare; La ce etapă vor fi vaccinați

Cel mai mare focar de răspândire a noului coronavirus este, potrivit experților OMS, transportul public. În pofida acestor semnale, autoritățile au uitat să includă taxatorii de troleibuze în prima sau măcar în a doua etapă de imunizare.

Acești oameni activează însă, în prima linie. Zilnic, interacționează cu mii de călători. Ei urmează să fie vaccinați abia în a treia etapă, de rând cu restul populației. Mai mult, în lista restricțiilor impuse săptămâna trecută de autorități situația din transportul public nu este menționată nici măcar în treacăt. Asta în condițiile în care la orele de vârf, menținerea distanței sociale în transportul public este imposibilă, spun taxatorii.

Taxatorii cer să fie vaccinați cât mai rapid, de rând cu profesorii și medicii, deoarece se află în pericol de infectare cu COVID-19.

Chiar și la un an de la izbucnirea pandemiei, taxatorii susțin că încă mai trebuie să le mai reamintească pasagerilor cum să poarte corect masca. Vaccinarea, în opinia lor, ne-ar readuce pe toți la normalitate.

Pericolul de infectare e mare nu doar pentru ei, dar și pentru cei care îi așteaptă acasă, ne-au spus alți taxatori.

Restricțiile impuse recent de Comisia pentru Situații Excepționale nu vizează în niciun fel activitatea transportului public. Asta chiar dacă rapoartele internaționale denunță transportul public ca fiind principalul focar de răspândire a virusului.

Potrivit coordonatorilor campaniei de imunizare în țara noastră, în cadrul celei de-a doua etape, în funcție de dozele de vaccin disponibile, vor fi vaccinate persoanele trecute de 60 de ani și cele cu boli cronice, ulterior, în cadrul celei de-a treia etape de imunizare se va trece la și vaccinarea populației generale. Anume în cadrul acestei ultime etape urmează a fi vaccinați taxatorii și șoferii de troleibuze.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: