image
Sursa foto: ipn.md

Primăria București dezminte informațiile precum că s-a semnat un acord de înfrățire între Chișinău și București

Autoritățile de la București au publicat un comunicat în care dezmint informațiile conform cărora delegaţia oficială a Primăriei București, condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria oraşului Chişinău. Potrivit lor, vizita a fost doar cu prilejul manifestărilor culturale pentru a marca 170 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu.

La data de 15 ianuarie, autoritățile de la Chișinău au anunțat în cadrul unei ședințe comune în care au fost prezenți reprezentanții de la București, că 42 de consilierii au votat un proiect de decizie privind Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999.

Pe de altă parte, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a explicat că exclude orice implicare politică a acestei delegaţii, care a fost organizată exclusiv în scop cultural şi anunţă că viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, nu semnat nici un document de colaborare între capitala României şi Chişinău, neavând un mandat în acest sens.

În comunicat se precizează că Viceprimarul General de București „NU a semnat un astfel de protocol şi nici nu a avut mandat de la Primarul General, Gabriela Firea, să semneze un protocol de colaborare sau să reînnoiască protocolul semnat în anul 1999, când primar general al Bucureştiului era Viorel Lis”.

Amintim că Acordul adițional de colaborare prevedea continuarea implementării proiectelor bilaterale aflate în desfășurare, precum și perspectivele de fortificare a relațiilor Chișinău - București pe segmente de interes comun.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: