Acordul adițional de colaborare prevede continuarea implementării proiectelor bilaterale aflate în desfășurare, precum și perspectivele de fortificare a relațiilor Chișinău - București pe segmente de interes comun. Acestea vizează: schimbul de experiență și derularea unor proiecte de dezvoltare locală; promovarea reciprocă a proiectelor pe domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educației, turismului etc.

Vreau să aduc sincere mulțumiri pentru proiectele frumoase implementate cu succes la Chișinău, cu suportul municipiului București, precum și a României”, a menționat Ceban.

Totodată, viceprimarul Bucureștiului Aurelian Bădulescu, a declarat că menţinerea relaţiilor de colaborare între Chişinău şi Bucureşti se înscriu în conlucrarea tradiţională care are loc între cele două municipalității. „Este o onoare să fim astăzi la Chişinău. Pentru noi această colaborare este una fundamentală, astfel încât instituţiile noastre să poată beneficia de experienţa celor două unităţi administrative, iar proiectele pe care intenţionăm să le realizăm împreună, să aibă obiectivul şi rezultatul scontat”, a conchis viceprimarul de București.

Delegaţia română din care fac parte 16 consilieri ai Consiliului General al municipiului Bucureşti, în frunte cu viceprimarul general, Aurelian Bădulescu se află în perioada 14-15 ianuarie, curent într-o vizită oficială la Chișinău.