Vizitatorii care vor să experimenteze serialul, dar cu riscuri minime, au varianta platourilor de filmare. Centrala atomică Ignalina din Lituania vecină, similară cu aceea de la Cernobîl. Turiștii pot merge chiar pe deasupra reactorului nuclear care, deși oprit de 10 ani, este încă foarte radioactiv.

În țara vecină, Polonia, vechile lagăre de exterminare naziste sunt de mult timp destinații pentru vizitatori. Călătoriile acolo au mai ales rol educativ, astfel încât noile generații să nu uite și să nu repete ororile trecutului. Mulți dintre vizitatori sunt mai interesați de poze.

De partea cealaltă a Atlanticului, granița dintre Statele Unite și Mexic este o barieră dintre două Lumi, pe care mii de oameni încearcă să o treacă ilegal în speranța unei vieți mai bune, pe tărâm american. Pentru unii însă, o vizită acolo este ocazia unor senzații tari. Un mic oraș mexican, aflat departe de frontieră, dar depopulat de imigrație, a recreat frica și adrenalina unei traversări ilegale a graniței sub forma unui parc de aventuri. Turiști și localnici deopotrivă pot să forțeze frontiera, fără să încalce legea.

Este un fel de cursă cu obstacole pe timp de noapte, cu traficanți mascați, sârmă ghimpată și polițiști vigilenți.

Pentru unii este vorba doar de distracție. În timp ce alții vor să retrăiască prin ce au trecut rudele lor care au trecul ilegal frontiera. Această excursie neobișnuită are și rol educativ - să le arate imigranților pericolele, astfel încât să nu încerce să sară gardul.