image
Sursa foto: Hepta

Britney Spears a cerut să fie făcut public cazul privind tutela ei

Cântăreaţa Britney Spears a cerut, printr-o notificare depusă de avocatul ei la Curtea Superioară din Los Angeles, să fie făcut public cazul privind tutela ei, în ciuda faptului că tatăl ei, care îi este tutore, a solicitat ca acesta să fie ţinut secret, scrie Variety.

Avocatul Samuel D. Ingham III a scris în solicitare: „Departe de a fi o teorie a conspiraţiei sau o glumă, aşa cum ar fi spus James presei, în mare parte această monitorizare este un rezultat rezonabil şi chiar previzibil al utilizării agresive din partea lui James a procedurii de sigilare de-a lungul anilor pentru a minimaliza cantitatea de informaţii importante disponibile public”.

Prin această moţiune a fost cerut Curţii să deschidă cazul tutelei lui Spears, sigilat ani buni la cererea tatălui ei, James Spears. El a susţinut că este o chestiune legată de familie şi ar trebui să rămână privată.

„Publicul are interesul legitim de a înţelege cum funcţionează sistemul Curţii”, a scris Ingham, citând din Constituţia Californiei. „La acest momnt al vieţii ei, când încearcă să îşi recâştige o anumită parte de autonomie, Britney apreciază sprijinul în cunoştinţă de cauză al fanilor ei. Britney se opune vehement efortului tatălui ei de a ţine această luptă legală ascunsă ca secret de familie”.

În luna august, Britney Spears a cerut unei curţi de justiţie din California să nu fie repusă sub tutela tatălui ei, care a deţinut controlul asupra carierei şi averii cântăreţei timp de 12 ani, scrie News.ro.

James Spears a fost tutorele legal al fiicei lui, acum în vârstă de 38 de ani, după ce ea a dat semne că ar avea probleme de sănătate mintală. El a renunţat temporar la acest rol, în 2019, din cauza unor probleme personale de sănătate.

Unii dintre fanii lui Spears cred că ea a fost forţată să accepte acel aranjament şi au demarat de anul trecut campania #FreeBritney.

„Britney se opune ferm revenirii lui James ca tutore al ei”, se arată în documentele depuse la Curtea Superioară a Californiei.

În documente se mai arată că ea a agreat acest rol al tatălui său, care a „salvat-o de la colaps, exploatare şi ruină financiară” şi a făcut-o să poată să îşi recâştige poziţia de „artist de clasă mondială”.

Cântăreaţa îşi doreşte ca managerul Jodi Montgomery, care a luat locul tatălui ei în ultimul an, să îl înlocuiască permanent. Tutela trebuia să fie extinsă pe 22 august, iar cererea ei va fi soluţionată cel mai devreme în luna februarie a anului viitor, a decis un judecător din California.

James Spears primeşte, prin ordin judecătoresc, 130.000 de dolari anual, ca tutore, iar potrivit unor documente obţinute de ET, cea mai mare suma cheltuită de Britney Spears Estate în 2018 a fost pentru taxele de tutelă şi cele legale, de peste 1,1 milioane de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: