image
Sursa foto: jurnal.md

Alegerile parlamentare: „Rezultatul a fost un șoc; Șocul a fost pentru ăștia care au umblat cu torba și au cumpărat voturi”

Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate a fost principalul subiect discutat în această seară la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV. Trei candidați la fotoliile de deputat în Parlamentul Republicii Moldova au fost printre invitații emisiunii.

Fostul deputat, Alexandr Petkov, a declarat că rezultatul alegerilor a fost un șoc.

„Rezultatul alegerilor au fost un șoc pentru toți participanții, un astfel de scor nu a prezis nimeni. Nu știu dacă societatea va avea de câștigat în urma unei guvernări fără alternativă. Este o reacție șocantă”, a adăugat Petkov.

În replică Lilian Carp a declarat că: „șocul a fost pentru cei care nu au urmărit sondajele. Acest lucru se datorează și faptului că am avut o campanie electorală de aproape jumătate de an. Trebuie să recunoaștem că, campania de la prezidențiale a fost o continuitate”.

Iar Vasile Costiuc, președintele Partidului Democrația Acasă a specificat că: „șocul a fost nu pentru societate, ci pentru ăștia care au umblat cu torba și au cumpărat voturi, pentru cei cu televiziuni, cu cariere. Șocul adevărat a fost pentru cei care au furat toți anii ăștia, dar cam s-a încheiat campania lor”.

Fostul candidat la funcția de deputat din partea AUR, Vlad Bilețchi, a declarat că: „imediat după alegerile prezidențiale în mentalul colectiv al RM imediat s-a produs o scânteie, o chimie care rezulta în a oferi PAS-ului și Maei Sandu toată puterea. Ne bucură faptul că PAS a câștigat aceste alegeri, iar BECS a pierdut lamentabil. Pentru mine marea uimire a fost scorul Partidului PACE. De unde atâția cavcaliuci?! Marea tragedie și plâns în hohote este la Bălți, acolo unde 80% din alegători nu l-au votat pe propriul lor primar. Iar noi toți ceilalți suntem ca un val, atunci când toată apa se retrage și rămâne pietricelele în drept cu fiecare partid, iar valul mare a fost acoperit de PAS”.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: