image
Sursa foto: privesc.eu

Ministrul de Interne, despre Plahotniuc: „Sunt procesate documentele pentru a fi anunţat în căutare internaţională”

Deputata PPDA Arina Spătaru s-a interesat în cadrul şedinţei Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică când va fi afişată fotografia lui Vladimir Plahotniuc pe panourile persoanelor anunţate în căutare.

„Jurnaliştii de la Bălţi mi-au adresat o întrebare la care nu am ştiut ce să răspund. Doar atât vreau, să mă luminaţi, a fost plasat un panou la Bălţi cu persoanele anunţate în căutare. De ce dl Plahotniuc nu este pe acel panou? El este anunţat în urmărire naţională?”, a întrebat Arina Spătaru.

Prezent la şedinţă, Pavel Voicu a menţionat că fostul lider PD este anunţat în căutare națională.

„Dl Plahotniuc este anunţat în căutare națională şi pe moment sunt procesate documentele pentru a fi anunţat în căutare internaţională”, a spus ministrul. Voicu a evitat să spună cu exactitate cât timp este necesar pentru a duce la bun sfârşit acest proces. „Consider că nu doar dl Plahotniuc, toți cei care sunt infractori trebuie să fie căutați de poliție și să-i cunoască cetățenii”, a mai spus Voicu.

Azi, şi procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că în timpul apropiat „vor fi făcuţi paşi concreţi” ca fostul lider PD să fie anunţat în căutare internaţională.

În octombrie 2019, fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, anunțat inițial în căutare națională, a fost anunţat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție. Un comunicat al instituţiei anunţa atunci că Plahotniuc are calitate de învinuit pe cauze penale aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție, fiind acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari şi că a creat o schemă pentru a obține bunuri și venituri ilicite în perioada anilor 2013-1014

În pofida cererii depuse de CNA, numele controversatului politician din Moldova nu a fost afişat pe site-ul Interpolul-ului. Mai mulţi experţi de la Chişinău au fost de părerea că Interpolul poate să nu dea curs cererii autorităților de la Chișinău.

Procurorul general a menţionat azi că instituţia a solicitat să fie prezentate documente suplimentare. „Căutăm soluții pentru rezolvarea problemei. Deja am avut discuții cu reprezentanța Interpol RM. În timpul apropiat vom face niște pași concreți”, a declarat Stoianoglo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: