image
Sursa foto: jurnal.md

Epopeea urmăririi internaționale a lui Plahotniuc; Stoianoglo: „În timpul apropiat vom face niște pași concreți”

Procuratura Generală va insista pe urmărirea internațională a fostului președinte al PD, Vladimir Plahotniuc, iar în timpul apropiat „va face pași concreți”, a declarat astăzi procurorul general Alexandr Stoianoglo.

Stoianoglo a menționat că, săptămâna trecută, a primit din partea Interpol o scrisoare prin care autoritățile RM sunt înștiințate că organizația internațională a recepționat cererea de urmărire internațională a lui Plahotniuc.

„Am primit răspuns că scrisoarea noastră despre urmărirea internațională a domnului Plahotniuc a fost primită la oficiul central al Interpol. Noi vom insista asupra căutării internaționale. Vom avea discuții cu Interpol despre necesitatea prezentării suplimentare a unor documente. Căutăm soluții pentru rezolvarea problemei. Deja am avut discuții cu reprezentanța Interpol RM. În timpul apropiat vom face niște pași concreți”, a declarat procurorul general.

Stoianoglo a fost solicitat să comenteze și declarațiile lui Renato Usatâi precum că Igor Dodon ar fi primit lunar câte un milion de lei în perioada protestelor din anii 2015-2016.

„În afară de declarații, avem nevoie de dovezi. În fiecare zi, politicenii fac diferite declarații. Nu suntem organ constatator, ci de urmărire penală”, a menționat procurorul general.

Amintim că, la sfârșitul lui octombrie 2019, Vladimir Plahotniuc a fost dat în urmărire internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție. Și asta după ce ex-președintele PD nu s-a prezentat în fața organului de urmărire penală pentru a fi audiat într-un dosar penal inițiat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: