image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Reacția PD după ce premierul Chicu s-a grăbit să dea afară miniștrii delegați de partid

Partidul Democrat se arată nedumerit de graba premierului Ion Chicu de a revoca miniștrii delegați de partid în Guvern.

„PDM a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din Guvern, imediat după învestirea președintelui ales, din responsabilitate, pentru a nu lăsa un vid în instituțiile conduse de PDM. Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține”, se arată într-o declarație a formațiunii, după ce Ion Chicu a declarat de dimineață că revocarea celor patru miniștri a fost deja semnată.

Formațiunea a reiterat că a luat decizia să-și retragă reprezentanții săi din Executiv „pentru a oferi președintelui ales posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de cetățeni”.

„... și această decizie rămâne în vigoare”, se mai arată în declarația PD.

Precizăm că premierul Ion Chicu a declarat că astăzi va prezenta candidaturile pentru fotoliile de miniștri la Educație, Economie, Apărare, Reintegrare, dar și Externe. Precizăm că ministrul de Externe, Oleg Țulea, și-a prezentat demisia în legătură cu numirea sa în funcția de ambasador al RM în Ungaria.

Citeşte mai mult despre

PD

Noutăţile partenerilor

comentarii: