image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Miniștrii înaintați de PD, REVOCAȚI; Ce spune Chicu despre decizia PD privind retragerea reprezentanților din Guvern

Cei patru miniștri propuși de PD au fost revocați astăzi din funcție. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ce, sâmbătă, PD a anunțat că își va retrage miniștri din Guvern odată cu investirea președintelui, după alegerile de la 15 noiembrie.

Este vorba de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, ministrul Apărării, Alexandru Pânzari, și ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. De asemenea, ministrul de Externe, Oleg Țulea, și-a prezentat demisia în legătură cu numirea sa în funcția de ambasador al RM în Ungaria.

„Am analizat situația care s-a creat după anunțul PD de sâmbătă. Am analizat ceea ce ce au comunicat reprezentanții acestui partid. Bineînțeles rămâne doar să luăm act de această poziție că colegii noștri miniștri se vor retrage la o etapă oarecare. Bineînțeles că nu pot s-o accept ca conducător al Guvernului. Lasă un pic de incertitudine, iar în condițiile dificile în care ne aflăm, nu putem acest proces ca să continue”, a declarat Ion Chicu după ședința de lucru cu participarea preșentelui Igor Dodon și a speakerului Zinaida Greceanâi.

Chicu a precizat că, astăzi dimineața, a avut o discuție cu cei patru miniștri delegați de PD.

„I-am informat că, pentru a evita incertitudinea, astăzi voi ieși cu propunerea în adresa președintelui de a revoca cei patru minișri din funcție și de a numi alte persoane ca să nu admitem situații de incertitudine, de neclaritate”, a adăugat șeful Guvernului.

Precizăm că PD a luat decizia de a-și retrage reprezentanții din Guvern sâmbătă, la ședința Biroului Executiv extins

Potrivit liderului PD, Pavel Filip, formațiunea a luat decizia să-și retragă reprezentanții săi din Guvern „pentru a oferi oportunitatea acestora de a construi o colaborare eficientă cu legislativul și executivul în conformitate cu prevederile constituționale”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: