image
Sursa foto: anre.md

ANRE va ajusta prețul la energia electrică în termen de trei zile lucrătoare

ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice. Decizia a fost aprobată luni, 5 decembrie, de Comisia pentru Situații Excepționale.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va examina și va aproba, în termen de 3 zile lucrătoare, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice în contextul obligației de serviciu public pentru ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, cu aplicarea acestora începând cu data de adoptării deciziei de către consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Amintim că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a susținut astăzi o conferință de presă privind situația energetică din Republica Moldova. Acesta a anunțat că în urma unor „negocieri complicate” cu Tiraspolul s-a ajuns la un acord de livrare a energiei electrice pentru patru luni, inclusiv, decembrie, iar tariful ar putea să scadă cu aproximativ 25%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: