image
Sursa foto: mfa.gov.md

Negocierile cu privire la creditul rusesc, deocamdată fără finalitate; Ministrul de Externe: „Se negociază la sânge”

Negocierile cu autoritățile de la Moscova în privința unui credit pentru Republica Moldova încă nu s-au încheiat. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, afirmă că guvernarea de la Chișinău negociază „la sânge” cu partea rusă.

„Din câte înțeleg, este încă în proces de negociere, se negociază procentul cu care urmează Republica Moldova să contracteze acest credit din Federația Rusă. Și se negociază la sânge, pentru că sau reușim să obținem acest credit în condiții mai avantajoase decât aceiași bani pot fi accesați pe piața financiară internațională, dacă obținem”, a declarat Aureliu Ciocoi la Europa Liberă.

„Interesul național este să obținem un ban mai ieftin decât aceeași sumă de bani am fi obținut-o de la oricare altă unitate financiar-comercială din Occident”, a mai spus Ciocoi.

Precizăm că Guvernul de la Chișinău a anunțat lansarea unui program de reabilitare a drumurilor, în sumă totală de 5,5 miliarde de lei, iar sursa de finanțare pe care contează este creditul de 500 de milioane de dolari SUA din partea Rusiei.

Anterior, ministrul Economiei și Infrastructurii a declarat că negocierile cu partea rusă cu privire la acest împrumut vor fi încheiate pe parcursul lunii februarie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: