image
Sursa foto: radiochisinau.md

Năstase, la PG în legătură cu denunțul împotriva lui Dodon și Plahotniuc: „Experții au confirmat veridicitatea imaginilor”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat astăzi într-un live că a mers la Procuratura Generală pentru a oferi explicații în legătură cu denunțul în care a solicitat anchetarea șefului statului Igor Dodon și a fostului lider al PD, Vladimir Plahotniuc, pentru eventuale acte de corupție. Năstase a făcut apel către cetățeni, deputați și miniștri, cei care dețin informații despre relația lui Dodon cu Plahotniuc să meargă la Procuratură pentru declarații.

„Am fost astăzi invitat la Procuratura Generală pentru a da explicații în cazul actelor de corupție pe care le-am sesizat mai înainte legate de președintele Igor Dodon și de Vladimir Plahotniuc. Denunțul meu l-am bazat pe informațiile care au apărut în spațiul public, filmulețele. Pe baza acelor informații PG era în drept să deschidă un proces penal, ceea ce și s-a întâmplat”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA susține că a apelat la experți și specialiști care i-au confirmat veridicitatea filmulețelor care surprind momentul în care Igor Dodon primește bani de la fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, și mâna dreaptă a acestuia, Serghei Iaralov.

„Am dat această scurtă declarație în care am anunțat sursa de unde cunosc aceste date și am solicitat să se investigheze cazul cu audierea personală a lui Plahotniuc și a lui Dodon a căror fapte întrunesc o infracțiune. Am comunicat procurorilor că am coroborat acele imagini cu cele din iunie 2019 pe care le-am verificat sub aspectul veridicității prin intermediul unor specialiști și experți în materie care mi-au confirmat veridicitatea acestor iamgini și în acest caz am solicitat expertiză, voi solicita același lucru și prietenilor mei din străinătate.

Andrei Năstase a făcut un apel către toți cetățenii Republicii Moldova: „Cei care s-au aflat în anturajul acestor oameni, au mai multe informații pe care ar putea să le furnizeze procuraturii și organelor de drept. Îndemn pe toți deputații, miniștrii care știu de relația Plahotniuc-Dodon, să meargă să dea declarații la Procuratură”.

„În alte țări ale lumii un asemenea evenient și apariție în spațiul public ar fi dus la sigur la demisii, în Republica Moldova a cere demisia lui Dodon îmi pare o naivitate la fel cum i-am fi cerut lui Plahotniuc să-și pună singur cătușele, de aceea trebuie să acționăm pe criterii legale de investigare a acestuia”, a mai declarat Năstase.

Amintim că după ce au fost date publicității imaginile video de către deputatul Iurie Reniță, PG a emis un comunicat în care a solicitat un denunț oficial, refuzând să se autosesizeze pe motiv „că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile video, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări”.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a depus joi, 21 mai, un denunț la Procuratura Generală în care a solicitat anchetarea șefului statului Igor Dodon și a fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, pentru eventuale acte de corupție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: