image
Sursa foto: captură video

„Iar umblați cu culioacele?” Momentul în care Dodon primește o pungă cu bani de la Plahotniuc și Iaralov // VIDEO

Imagini video făcute publice de deputatul Iurie Reniță surprind momentul în care Igor Dodon primește bani de la fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, și mâna dreaptă a acestuia, Serghei Iaralov.

Deputatul Iurie Reniță a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, o înregistrare video în care ex-președintele PD, Vladimir Plahotniuc, mâna sa dreaptă, Serghei Iaralov, și președintele Igor Dodon împart niște bani. Din imagini se înțelege că Plahotniuc i-ar fi dat lui Igor Dodon bani pentru salarizarea membrilor PSRM. În discuție se discută despre „Costea” și „Cornel”, iar deputatul Iurie Reniță susține că este vorba despre Constantin Botnari, zis „borseta” lui Plahotniuc și socialistul Corneliu Furculiță.

Publicăm descifrarea discuției:

Dodon: Iar umblați cu culioacele?

Plahotniuc: Eu nu știu cât Costea mi-a dat.

Dodon: Dați-i lui Costea și mâine îi va da lui Cornel, pentru că eu la 5 zbor și el trebuie să dea salariile.

Plahotniuc, către Iaralov: El trebuie să îi dea lui Cornel?

Dodon: Da, ei se vor lămuri între ei.

Iuire Reniță susține că în pachet ar fi fost suma de 600-800 de mii de euro.

Imagini făcute publice de deputatul Iurie Reniță

"Iar umblați cu culioașili?" Momentul în care Dodon ia o pungă cu bani de la Plahotniuc și Iaralov "pentru salarii" Posted by Jurnal.md on Monday, 18 May 2020

Până în prezent n-am văzut nicio secvență video în care să apară pe viu și sacoșa neagră cu acele presupuse 600-800 de mii de euro pe care Dodon le cerea de la Plahotniuc, urmare a discuției cu Kozak. După mine, acum există suficiente motive și bănuieli rezonabile ca să considerăm că în acea sacoșă neagră era tocmai suma menționată mai sus ce urma să fie transmisă, la indicația lui Dodon, lui Cornel de la Costea, și ulterior distribuită angajaților PSRM. Cred că ar putea fi vorba despre colegul său Corneliu Furculiță, dar aceasta este o supoziție, justificată de relația specială dintre cei doi. Iar Costea ar putea fi nimeni altul decât faimoasă persoană „Borsetka” (Constantin Botnari) de la PDM”, a declarat Iurie Reniță.

Deputatul menționează că va sesiza Procuratura Generală, prezentând secvența video.

Chiar astăzi voi face o adresă pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu anexarea secvenței video, în speranța că Procuratura va demonstra că nu e influențată politic și își face datoria cu verticalitate și responsabilitate”, a spus Reniță.

Reniță cere:

1. inițierea procedurii suspendării din funcție a șefului statului de către Parlament și luarea tuturor măsurilor ca acesta să fie deferit justiției conform legii;

2. susținerea necondiționată din partea partidelor și a factorilor decizionali a combaterii corupției și atragerea la răspunderea penală a tuturor corupților, indiferent de funcțiile lor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: