image
Sursa foto: jurnal.md

„Ce lume minunată”, un film inspirat din tragicele evenimente de pe 7 aprilie 2009, difuzat deseară, la Jurnal TV

Astăzi, când se împlinesc 11 ani de la violențele din 7 aprilie 2009, urmăriți la Jurnal TV filmul „Ce lume minunată”, în regia lui Anatol Durbală.

Lungmetrajul va fi difuzat la Jurnal TV la ora 22:30.

Filmul „Ce lume minunată”, în regia lui Anatol Durbală, produs de YOUBESC FILM și Sergiu Cumatrenco Jr., are la bază un scenariu inspirat din evenimentele controversate din 7 aprilie 2009 și este un Film de FICȚIUNE, apolitic, produs independent, dedicat tinerilor uciși și maltratați în timpul protestelor.

Filmul relatează povestea lui Petru, un tânăr basarabean care își face studiile în SUA și care se întoarce în Moldova pentru o scurtă vacanță de Paști. Vacanță în aprilie. Aprilie 2009…

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Igor Babiac și Igor Caras-Romanov, ambii nominalizati la Premiile GOPO pentru rolurile anterioare.

Pre-producţia filmului „Ce Lume minunată” a început încă în 2011, iar în 2012 Sergiu Cumatrenco Jr. a participat cu Proiectul Filmului la „Producer’s Workshop”, Tbilisi, ce a fost calificat cu „Very Strong Story”.

Premiera „Ce Lume Minunată” a avut loc la 4 aprilie 2014 (la 5 ani după tragicele evenimente), precedată de o avanpremieră în data de 3 aprilie la cinematograful ODEON din Chșinău.

La două luni după Premiera din Moldova, urmează Premiera în Romania, la data de 4 iunie 2014, filmul este invitat la Transilvania International Film Festival, pentru o Proiecție Specială la CasaTIFF.

Premiera în Albania a avut loc la Balkan Film Festival cu o Proiecție Specială, în data de 5 septembrie 2014.

La 8 septembrie 2014, „Ce Lume Minunată” a intrat în Selecția Oficială a Festivalului de Film „Sir Charlies Darwin”, proiecția fiind o Premieră în Londra, Marea Britanie.

Cu Premieră în Polonia, la 10, 11 și 12 octombrie 2014, filmul „Ce Lume Minunată” este proiectat în cadrul Warsaw Film Festival, fiind Selectat Oficial în Competiția filmelor de Debut. Aici „Ce Lume Minunată” a fost apreciat înalt și de publicul cinefil, dar și de Criticii de Film, astfel încât se învrednicește de PREMIUL FIPRESCI.

„Ce Lume Minunată” este Selectat Oficial și la Festivalul Jump The Cut din Singapore în 2015.

Cu o proiecție specială, la 6 aprilie 2015, „Ce Lume Minunată” este prezentat la București, iar Clubul Control, locația proiecției, a fost ultraplină.

La 16 aprilie 2015, filmul „Ce Lume Minunată” câștigă PREMIUL pentru Cel mai Bun Scenariu, în cadrul Festival des Cinemas du Sud Est Europeen a Paris.

La 28 aprilie 2015, filmul „Ce Lume Minunată” câștigă PREMIUL Simpatia Publicului pentru Cel mai Bun Film de Ficțiune, în cadrul Crossing Europe Film Festival.

La 13 iunie 2015, filmul este premiat ca CEL MAI BUN FILM, la SOE Berlin 2015.

La 30 august 2015, filmul „Ce Lume Minunată” câștigă PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SCENARIU; PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN REGIZOR; PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN FILM STRAIN, la Massachusetts Independent Film Festival, Boston, SUA, 2015.

Filmul este înscris la mai multe Festivale și este gata pentru proiecții în întreaga lume.

Atenție: produsul filmului conţine limbaj licenţios, scene de violenţă şi nuditate voalată. În Moldova, accesul la proiecțiile filmului este interzis persoanelor care nu au atins vârsta de 18 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: