image
Sursa foto: captură video

Scandalul imaginilor cu Dodon care ia bani cash de la Plahotniuc - „reglare de conturi între două grupări mafiote” // OPINII

Publicarea imaginilor care îl surprind pe Igor Dodon în momentul în care acesta primește o sacoșă de bani de la Vladimir Plahotniuc reprezintă o reglare de conturi între două grupări mafiote. Opinii în acest sens au fost expuse în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la Jurnal TV.

„Cetățenii percep „culiocul” ca pe un indiciu clar al corupției, la fel ca „tușonka”. A fost o haită care a furat în trecutul nu prea îndepărtat. Îi îndemn pe toți cetățenii să vă duceți și să puneți câte un „culioc” într-o țeapă din gardul lui Dodon. Să știe întregul glob pământesc că Dodon este corupt. Plahotniuc și Dodon pot și să se înțeleagă până la urmă. Ei au furat acest stat și dacă avem aceste dovezi, să fie sancționat în baza legii”, a spus vicepreședintele formațiunii „Partidul Nostru”, Ilian Cașu.

„Este o plină reglare de conturi între grupările mafiote. Imaginile nu sunt trucate. Se vede clar că el nu respinge această pungă despre care spune că nu știe ce este în ea. Trebuia să întrebi ce este în ea când mafiotul îți întinde punga. Nu a refuzat-o, el a acceptat banii, pentru că era destul de clar că acolo sunt bani. A acceptat bani ilegal, cash, iar asta e luare de mită”, a comentat liderul PL, Dorin Chirtoacă.

„Sunt niște reglări de conturi care s-au pornit și în teritoriu, la nivel de consilieri. Mă interesează conținutul acestei sacoșe. Evident că erau bani mulți. Ajung la concluzia că Plahotniuc pe toată perioada s-a asigurat foarte bine. Obiectivul a fost să-i murdărească pe toți. Lui dodon îi lipsesc creierii. Cum să ajungi la așa nivel și să nu-ți dai seama că Plahotniuc ți-a întins capcane”, a menționat fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a menționat că deputații din formațiune vor iniția procesul de suspendare din funcție a lui Igor Dodon

„Noi vom face expertiza ca să fim siguri, dacă PG nu vrea să facă acest lucru, să fim siguri că acest video este veridic. Am auzit cum s-a bâlbâit Dodon că totul a fost un scenariu. Eu nu am dubii că acest video este veridic, dar dat fiind faptul că noi mergem cu un document foarte serios, inedit în istoria RM, încercăm să avem în cel mai scurt timp să avem siguranța tehnică că sunetul corespunde cu personajele și nu există niciun element de trucare”, a precizat Alexandru Slusari.

De cealaltă parte, în opinia expertului din cadrul comunităţii WatchDog.md, Valeriu Paşa, reacția Procuraturii Generale cu privire la aceste imagini a fost una corectă.

„PG a dat de înțeles că nu vrea să fie atrasă în jocuri politice ieftine. Dacă Plahotniuc a decis să facă publice aceste imagini, atunci trebuie să vină cu un denunț la PG, cu toate dovezile pe care le are despre episoadele de corupție. Dacă Plahotniuc și acoliții săi au drept prioritate să-l dea jos pe Dodon, atunci să vină cu un denunț în scris, începând din vremea când Dodon era ministru al economiei. Modul acesta de a da câte o bucată de video, de a da momeală lui Dodon mă duce la întrebarea ce urmărește Plahotniuc. Vor să se revină la situația din trecut, iar ei iar să împartă puterea”, a menționat Valeriu Pașa

Noutăţile partenerilor

comentarii: