image
Sursa foto: captură video Jurnal.md

Violeta Ivanov, despre plecarea din PD și aderarea la Partidul ȘOR: Au fost aduse acuzații grave care au rămas fără răspuns

Violeta Ivanov, mai nou deputat în cadrul Partidului „Șor”, după ce a plecat din PD, spune că decizia i-a fost influențată de ultima ședință a fracțiunii Partidului Democrat, unde liderului partidului Pavel Filip i s-au adus acuzații grave, la care acesta nu ar fi avut răspuns. Totodată, aceasta susține că nu a discutat cu Ilan Șor despre decizia de a adera la partidul lui, decât după ce și-a anunțat decizia.

Violeta Ivanov spune că nu regretă decizia de a pleca în 2016 din PCRM, pentru că a aderat la un partid unde a lucrat pentru imaginea Guvernului. Întrebată de ce a decis să plece acum din PD, după atâția ani, ținând cont de situția tensionată în care se află partidul, Violeta Ivanov a declarat că răspuns la această întrebare ne poate oferi doar președintele partidului. Mai mult, aceasta a făcut apel către Pavel Filip ca acesta să răspundă unor acuzații care i-au fost aduse la ședința de acum două săptămâni, după care a început plecarea masivă din PD.

De ce am plecat eu din PD, dar și de ce acum se întâmplă plecări în masă din partid, cred că ar fi binevenită întrebarea președintelui partidului. Totuși decizia mea finală și a colegilor mei a fost luată după acea ședință a fracțiunii, unde s-au adus acuzații grave la adresa conducerii partidului, care au rămas fără răspuns. Îl îndemn pe președintele partidului să iasă în față și să răspundă la acele învinuiri grave și foarte grave care i-au fost aduse la acea ședință”, a declarat Violeta Ivanov în cadrul emisunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Ivanov nu a vrut să povestească despre ce învinuiri merge vorba, precizând doar că „au fost numiri de sume” și ne-a sugerat să discutăm cu cei vizați, atât încât la acea ședință, dânsa, ca și o mare parte din fracțiune au fost în calitate de „spectatori”. Acea ședință a fost începutul sfârșitului Partidului Democrat, Cu regret.

Cât despre decizia de a adera la Partidul „ȘOR,” deputatul susține că nu a discutat cu Ilan Șor înainte de lua decizia și că nu o deranjează sentința în care este condamnat acesta, „Pe mine acest lucru nu mă preocupă pentru că eu nu sunt procuror” precizează Ivanov.

„Nu am discutat decizia înainte, ci doar după în cadrul ședinței fracțiunii. A intrat pe skype, face acest lucru foarte des. Pe parcursul la acești 11 ani de activitate politică eu am fost în segmentul de centru și centru-stânga. Doctrina social democrată mi-a fost cea mai aproape. Pentru mine sunt mult mai aproape implementarea și faptele concrete decât lozincele și valorile care rămân doar pe hârtie”, a mai declarat Violeta Ivanov.

Amintim că Violeta Ivanov, care în 2016 împreună cu Vladimir Vitiuc a făcut parte dn grupul transfugilor din PCRM, au anunțat la data de 8 mai curent că părăsesc Partidul Democrat, iar ulterior la data de 11 mai, Ivanov a declarat că se alătură echipei conduse de Ilan Șor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: