image
Sursa foto: presedinte.md

Maia Sandu, întrevedere cu ambasadorul UE: „Una din prioritățile vizitei la Bruxelles e să asigurăm RM cu vaccin anti-Covid

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, în cadrul căreia au fost discutate direcțiile prioritare de cooperare între țara noastră și instituțiile UE, anunță Președinția.

Potrivit sursei, la întâlnire au fost abordate atât aspecte ale politicii interne, cât și perspectivele politicii externe, inclusiv în contextul vizitei oficiale pe care președintele Maia Sandu o va efectua săptămâna viitoare la Bruxelles.

„Am convenit asupra necesității de a intensifica relațiile dintre țara noastră și Uniunea Europeană, pentru a asigura un răspuns ferm, pe termen mediu și lung, la consecințele crizei Covid-19 atât pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova, cât și pentru economia țării noastre. În acest context, am menționat că una dintre prioritățile vizitei la Bruxelles este să asigurăm țara cu vaccin anti-Covid-19 și cu echipament medical, pentru a opri extinderea pandemiei”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, președintele Republicii Moldova l-a asigurat pe Ambasadorul Uniunii Europene că pentru Republica Moldova este prioritar să rămână un vecin consecvent și sigur al UE - atât ca partener politic și economic, cât ca membru al Parteneriatului Estic.

„Drept urmare, vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme și de asociere la Uniunea Europeană”, a menționat Maia Sandu.

Președintele RM i-a mulțumit ambasadorului UE pentru deschiderea și susținerea constantă de care Republica Moldova a beneficiat din partea Uniunii Europene de-a lungul anilor. În special, șefa statului a subliniat importanța sprijinului european de care țara noastră a beneficiat în 2020.

Citeşte mai mult despre

comentarii: