image
Sursa foto: jurnal.md

Săptămâna viitoare, Maia Sandu merge într-o vizită oficială la Bruxelles

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 18-19 ianuarie 2021 o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acesteia, Maia Sandu va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, anunță președinția.

Președintele Maia Sandu va avea întrevedera cu domnul Charles Michel, Președinte al Consiliului European, cu doamna Ursula Von Der Leyen, Președinta Comisiei Europene, domnul Josep Borell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene. La fel președintele RM va discuta cu domnul Johannes Hahn, Comisar European pentru Budget și Administrație, domnul Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție, domnul Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

De asemenea, Președintele Maia Sandu se va întâlni cu domnul Alexander De Croo, Prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei, și cu domnul David Maria Sassoli, Președinte al Parlamentului European.

Din delegația oficială care va merge la Bruxelles fac parte Președintele Maia Sandu, Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe; și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Menționăm că toată informația despre derularea vizitei va fi plasată pe pagina oficială de Facebook a Președintei Maia Sandu.

Amintim că pe 12 ianuarie, Președintele Maia Sandu a fost într-o vizită oficială la Kiev, unde a avut o întrevedere oficială cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: