image
Sursa foto: jurnal.md

Marina Tauber a mințit - biletul de avion a fost cumpărat în seara dinaintea reținerii; Detaliile oferite de PA

Procuratura Anticorupție dezminte declarațiile Marinei Tauber precum că ar fi planificat demult călătoria peste hotare și că nu știa că urmează să aibă loc ședință de judecată în privința schimbării măsurii preventive în cazul ei. Procurorii spun că au prezentat instanței dovada că Tauber a cumpărat biletul de avion duminică seara, luni dimineață prezentându-se la Aeroport să ia zborul spre Israel.

„Documentele obținute confirmă că biletele au fost procurate duminică, două zile după ce a fost anunțată că procurorii solicită să fie schimbată măsura de arest preventiv”, a precizat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul unei conferințe de presă.

Procurorii au mai precizat că Marina Tauber a încălcat mai multe restricții impuse în perioada aflării în arest la domiciliu și că aceasta a folosit telefoane și aplicații speciale pentru a da indicații privind organizarea protestelor, transportarea oamenilor și remunerarea participanților la manifestațiile PP Șor.

„Am reușit valorificarea tuturor probelor și am decis înaintarea demersului de arest preventiv. Pe 28 aprilie am informat avocații despre faptul că urmează să cerem schimbarea măsurii preventive. Știind acest fapt, pe 30 aprilie la 21:00, învinuita a cumpărat bilet la avion. Am prezentat un set de probe care demonstrează încălcarea tuturor restricțiilor impuse în perioada aflării în arest la domiciliu. Având restricția de a comunica cu învinuiții pe dosar, a folosit telefoane speciale cu aplicația Bria, prin care a purtat conferințe, dând indicații directe președinților și vicepreședinților organizațiilor teritoriale, cum să organizeze racolarea oamenilor la proteste, transportarea, achitarea banilor. Aceste lucruri au fost documentate și înregistrate”, a precizat procurorul de caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: