image
Sursa foto: presedinte.md

Ce au convenit Maia Sandu și Vladimir Zelenski în privința proprietăților RM din Ucraina care riscă să ajungă la oligarhi

Instituțiile de drept din Republica Moldova și Ucraina vor colabora în privința proprietăților pe care țara noastră le deține pe teritoriul ucrainean. Este înțelegerea la care au convenit președintele RM, Maia Sandu, și președintele ucrainean Vladimir Zelenski.

„Am cerut ajutor din partea președintelui Zelenski și a structurilor de drept din Ucraina în investigarea schemelor cu proprietățile moldovenești din Ucraina, carierele, sanatoriile, etc. Mă voi adresa și Procuraturii Generale a RM pentru ca procesul să fie urnit din loc”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

„Am pus pe agendă aceste subiect și am discutat foarte serios. La această discuție a fost prezentat reprezentantul Guvernului ucrainean care se ocupă de administrarea proprietății de stat. Am menționat că e nevoie și de conlucarea organelor de drept din Ucraina. Am fost asigurată că această contribuție va fi oferită. La una din primele ședințe ale Consiliului Suprem de Securitate voi pune pe agendă această problemă”, a adăugat președintele RM.

Proprietățile de milioane ale statului Republica Moldova sunt sursă de venit pentru cei care dețin puterea. Potrivit unei investigații Jurnal TV, un exemplu ar fi și sanatoriul „Moldova” din orașul Odesa, altădată o perlă pe malul Mării Negre.

Ajuns subiect de litigiu de mai bine de zece ani, sanatoriul și terenul aferent este pus acum sub sechestru. Asta după multiple ședințe de judecată, în care Republica Moldova a fost reprezentată de către un avocat ucrainean plătit de Cancelaria de stat cu... CINCI EURO în cadrul unui contract fictiv făcut de dragul bifei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: