image
Sursa foto: captură video

DOC // Cazul „Iar umblați cu culioacele”: Reniță solicită Procuraturii Generale să inițieze un dosar penal

Deputatul Iurie Reniță care a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, o înregistrare video în care ex-președintele PD, Vladimir Plahotniuc, mâna sa dreaptă, Serghei Iaralov, și președintele Igor Dodon împart niște bani, cere Procuraturii Generale să inițieze un dosar penal pentru acte de corupție.

Astăzi deputatul a depus la Procuratura Generală o solicitare prin care cere ca instituția să verifice autenticitatea secvențelor video și să inițieze un dosar penal.

„Urmare prezentării de către mine a unor noi secvențe video cu implicarea înalților funcționari din stat în presupuse acte de corupție, solicit Procuraturii Generale să-mi prezinte o informație detaliată ce se conține în anexele de mai jos”, susține deputatul.

pgpg
pgpg

Amintim că Procuratura Generală anunța săptămâna trecută că nu se poate autosesiza în privința celor prezentate de către Iurie Reniță.

„Iurie Reniță nu a adresat vreun denunț, iar doar în baza imaginilor prezentate de către acesta, Procuratura nu poate legal să se autosesizeze pentru că nu cunoaște cât de veridice sunt, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări”, se menționa în comunicatul PG.

Noutăţile partenerilor

comentarii: