Oamenii se arată nemulțumiți de pedeapsa pe care o solicită Procuratura, de la 10 la 15 ani de închisoare, pentru subofițerul Inspectoratului General de Carabinieri care ar fi comis crima respectivă.

Potrivit presei locale, localnicii au blocat o stradă din localitate. Poliția a anunțat că procurorul va veni la fața locului.

Amintim că ieri, carabinierul care a împușcat mortal un tânăr la Elizaveta a primit 30 de zile de arest.

Precizăm că totul s-a întâmplat pe data de 13 ianuarie, în jurul orei 23:30, în satul Elizaveta din municipiul Bălţi. Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, un militar, angajat al Direcției regionale ,,Nord” a IGC, fiind implicat într-un conflict, a efectuat o împușcătură din arma personală, rănind mortal o persoană în vârsta de 23 ani.

Unele surse din localitate afirmă că tânărul care a fost împușcat l-ar fi bătut pe o rudă de a carabinierului, dar și pe alți copii, în timp ce aceștia umblau cu uratul prin sat. Bărbatul ar fi scos arma și ar fi vrut să împuște un foc de avertisment în aer, însă a fost împins pe la spate de către cineva, iar glontele l-a străpuns mortal pe băiatul de 23 de ani.

Inspectoratul General de Carabinieri al MAI menționează că angajatul se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal.

Aici puteți vedea imagini cu momentul în care făptașul a fost reținut.

nordnews.mdnordnews.md