image
Sursa foto: moldova.org

Detalii despre starea femeii infectate cu COVID-19: A părăsit spitalul din Italia și nu a anunțat la Aeroport că e bolnavă

Femeia de 48 de ani infectată cu coronavirusul de tip de nou este internată într-o instituție medicală strategică, starea ei este stabilă și nu s-a agravat.

Informația a fost prezentată la ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, desfășurată în această dimineață la Guvern.

Femeia s-a îmbolnăvit în Italia, pe 28 februarie. Atunci a avut febră, ulterior a avut tuse seacă, iar la 4 martie s-a adresat în stare agravată la medic. A luat decizia de a veni în țară, iar ieri s-a prezentatat la Aeroport fără să anunțe că este bolnavă.

„Într-un mod iresponsabil a părăsit spitalul de acolo. Avem o dovadă de iresponsabilitate totală. Persoana respectivă a pus sub pericol mai multe persoane, în Aeroport, în aeronavă, la spital. Persoana a fost depistată acolo la bordul navei. De atunci medicii noștri se luptă pentru viața ei. Are alte boli grave care de fapt constituie problema. Inclusiv e vorba de diabetul zaharat. Este stabilă, dar pericol pentru viață există”, a declarat premierul Ion Chicu.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Poliția de Frontieră și Agenția Națională pentru Sănătate Publică au identificat datele de contact ale persoanelor de pe ruta Milano-Chișinău și specialiștii sunt în proces de comunicare cu fiecare persoană privind regimul de carantină la domiciliu, care trebuie să-l respecte timp de 14 zile.

Fiecare persoană va fi monitorizată de medicul de familie.

Populația este îndemnată să manifeste maximă responsabilitate și să respecte regimul de carantină.

În cazul apariției simptomelor precum: tuse, febră, rinoree să apeleze imediat Serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: