image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! Primul bolnav de coronavirus în Republica Moldova; Femeia a revenit astăzi din Italia și se află în stare gravă

Primul caz confirmat de infectare prin coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită azi din Italia. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Persoana a aterizat la Chișinău în prima parte a zilei, cu o cursă Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, ora 11:47.

Toate persoanele care au venit cu același zbor sund îndemnați de autorități să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Femeia se află în stare gravă și a fost internată de urgență într-o instituție spitalicească strategică, unde a fost dusă direct de la Aeroport de către serviciul 112, pe un coridor separat.

Potrivit Ministerului Sănătății, femeia a fost preluată cu bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse și slăbiciune generală.

Mai mult, femeia suferă de diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11:47, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Mâine, începând cu ora 8:00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: