image
Sursa foto: radioiasi.ro

Dumbrăveanu spune care sunt spitalele unde medicii sunt la un pas de demisie

Medicii care au anunțat prin intermediul Avocatului Poporului că sunt la un pas de a depune cereri de demisie din cauza lipsei echipamentului de protecție activează la Spitalul pentru Copii „Valentin Ignatenco” și Spitalul Clinic Municipal de Copii „Serghei Lazo”.

Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„S-au adresat către ombudsman într-un format anonim. Ambele instituții nu au la momentul actual profilul COVID-19. Deci nu asigură tratamentul persoanelor care sunt supecte sau care sunt infectate.În acest context, nu sunt asigurate cu echipament de protecție individuală sporită. Dar au alt gen de echipament, deci aceleași măști, mănuși”, a declarat Dumbrăveanu.

Șefa de la Sănătate a adăugat că a solicitat managerilor acestor spitale să vină cu o informație actualizată cu privire la stocurile de echipamente de care dispun.

Precizăm că Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, a anunțat astăzi că mai mulți medici sunt la un pas de a depune cereri de demisie din cauza lipsei echipamentului de protecție care ar oferi o siguranță personalului medical în momentul acordării asistenței medicale.

Într-un demers către premierul Ion Chicu, Avocatul Poporului spune că asemenea informații au parvenit nu doar din instituțiile medico-sanitare publice, care asigură tratamentul și diagnosticarea cetățenilor infectați sau suspecți de COVID-19, dar și de la personalul medical din alte instituții medico-sanitare publice (inclusiv raionale), care consideră că nu este suficient protejat pentru eventuale intervenții medicale cu implicarea acestei categorii de pacienți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: