image
Sursa foto: jurnaltv.md

Povestea a doi frați din R. Moldova, care au pus pe roate o afacere de milioane în SUA // Cealaltă Basarabie

Într-o nouă ediție, emisiunea „Cealaltă Basarabie” de la Jurnal TV a ajuns în una din cele mai mari parcări de camioane din Statele Unite ale Americii, de unde aflăm povestea fraților Codru care au reușit să înființeze o companie în domeniul camioanelor.

Sergiu și Alexandru Codru s-au născut și au crescut la Chișinău. După absolvirea liceului au aplicat la studii superioare acasă, însă în 2010 au decis să-și încerce norocul și să aplice la viză pentru Statele Unite. Nu le venea să creadă că au reușit împreună să obțină vize pentru State.

Erau la început de cale, dar au înțeles din start că fiecare minut înseamnă bani peste ocean. Așa că s-au apucat să muncească în diferite domenii.

În câteva luni aflate în State au conștientizat că America este țara posibilităților, și că rezultatele vin doar atunci când acționezi, muncești mult și ești gata de schimbări. Au rămas surprinși când au aflat mai multe informații despre șoferii de camioane. Au înțeles că se câștigă bine și s-au reprofilat imediat.

După ce au obținut permisul de conducere, au găsit și un job. Munceau mult ca să adune bani, toate pentru un scop comun.

În 2015, frații Codru au trecut la altă etapă și au deschis propria companie de logistică în Statele Unite. În prezent dețin peste 50 de camioane. S-au dedicat în totalitate ca să dezvolte o afacere de succes. Au pus accent pe oameni și pe calitatea serviciilor. Frații Codru au reușit să-și creeze un nume pe piața din America, iar asta le garantează anual un venit cu mai multe zerouri.

Alexandru și Sergiu au înțeles că succesul companiei se bazează pe servicii de calitate nu doar pentru clienți, dar și pentru propriii angajați. Astăzi în compania fraților Codru activează angajați de diferite naționalități, inclusiv moldoveni, ucraineni și americani.

Până să câștige milioane, a fost un drum lung și plin cu multe provocări pentru cei doi frați. Nu au avut o formulă ideală care să-i conducă spre succes. Pentru fiecare impediment au căutat soluții împreună.

America le-a oferit teritoriu de dezvoltare nu doar în domeniul afacerilor, dar și familial. Atât Sergiu cât și Alexandru și-au întâlnit în această țară soțiile.

Deși o bună parte din compania de camioane are sediul la Chicago, afacerea se dezvoltă atât în Moldova cât și în Ucraina. În așa fel, moldovenii oferă multe locuri de muncă.

Acești moldoveni au reușit să-și asigure un viitor stabil și cu multe posibilități. S-au obișnuit să activeze într-un stat în care legile funcționează, iar recompensele pentru muncă nu întârzie și îi motivează.

Deși își vede viitorul peste ocean, familia Codru investește acasă și păstrează legătura cu Moldova. Își iubesc țara și știu că rădăcinile nu se rup niciodată. Păstrează un loc aparte în suflet pentru Moldova, iar atunci când deapănă amintiri de acasă, emoțiile îi copleșesc.

Dincolo de succes și bani este multă muncă și dedicație, însă pe lângă aceste valori, familia Codru a pus accent pe omenie, solidaritate și bunătate. Așa au ajuns să se facă respectați și apreciați la peste 8.000 de kilometri de casă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: