Când vine vorba despre plasarea de publicitate, majoritatea clienților, pe lângă canalele de comunicare uzuale – cum ar fi TV sau social media – își doresc apariții și la posturile radio, se spune în studiul realizat Magenta Consulting.

În acest sens, Magenta a realizat un sondaj pentru a vedea care sunt cele mai ascultate posturi de radio de la noi. Cercetarea a arătat că Jurnal FM este cel mai ascultat post de radio în Chișinău.

„Jurnal FM este pe primul loc în preferințele chișinăuienilor (17% menționează acest post), urmate de Kiss FM și Hit FM”, se spune în studiu. Radio Moldova, Radio Plai și Radio Noroc, care la nivel de țară ocupă primele poziții, în Chișinău se plasează pe locurile 4, 5 și 6.

Vedeți aici studiul.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting, la comanda Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), pe un eșantion de 1138 de persoane, cu o distribuție reprezentativă la nivel național și o marjă de eroare de ±2.5%. Pentru această cercetare s-a utilizat metoda Day After Recall (DAR), iar datele au fost colectate cu ajutorul tabletelor prin metoda CAPI (interviu față în față). Perioada de colectare: 17 Octombrie – 11 Noiembrie 2018.