image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

RM va primi un chestionar din partea Comisiei Europene în contextul cererii de aderare la UE; Popescu: „E un pas important”

Republica Moldova va primi în curând un chestionar din partea Comisiei Europene în contextul cererii de aderare la UE depuse de țara noastră, a anunțat ministrul de Externe, Nicu Popescu.

„În aceste zile ne pregătim să primim un chestionar din partea Comisiei Europene. Răspunsul la acest chestionar ne va permite nouă și partenerilor europeni să eveluăm gradul nostru de compatibilitate cu standardele Uniunii Europene. Este un pas important în procesul nostru de integrare europeană”, a declarat Nicu Popescu.

Potrivit șefului diplomației de la Chișinău, acest exercițiu va solicita un efort instituțional colosal pentru a sistematiza informațiile la toate cele 33 de capitole de aderare la UE, inclusiv gradul de transpunere a legislației europene, politicile în vigoare, dar și capacitatea administrativă necesară pentru a continua apropierea Republicii Moldova de UE.

Amintim că cererea de aderare a Republicii Moldova la UE a fost semnată la Chișinău la 3 martie de către președintele RM, Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: