image
Sursa foto: Președinte.md

Moment istoric: Republica Moldova depune cerere oficială de aderare la Uniunea Europeană

Republica Moldova va depune cerere oficială de aderare la Uniunea Europeană, a anunțat președintele Maia Sandu, acum câteva clipe.

„Dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt. Trebuie să acționăm imediat atunci când ne-o cer circumstanțele și vedem clar oportunitatea când putem asigura generațiilor viitoare un trai mai sigur, mai bun. Realizarea acestui obiectiv este datoria noastră față de cetățeni. Astăzi semnăm cererea de aderare a RM la UE. Ea este adresată dlui Emmanel Macron, președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția UE. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. RM trebuie să aibă un parcurs european. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național, fundamental”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a mai adăugat că mizează pe sprijinul instituțiilor europene care au fost alături de RM la bine și la greu în ultimii ani.

Cererea a fost semnată de președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului Igor Grosu.

ss
ss
ss
ss

Anunţul președintelui vine la trei zile distanţă după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Totodată miercuri, 2 martie Georgia a anunțat că va depune cererea de aderare la UE.

Noutăţile partenerilor

comentarii: