image
Sursa foto: jurnal.md

Reacția lui Vizant la percheziționarea casei sale: „Am ieșit din țară fără nicio obiecție din partea Poliției de Frontieră”

Omul de afaceri Valentin Vizant, nașul fostului deputat PD Sergiu Sârbu, afirmă că se află în străinătate în deplasare de serviciu și că nu a avut nicio problemă la ieșirea din țară, deși, potrivit lui, încheierea privind petrecerea perchezițiilor a fost emisă acum câteva săptămâni.

„În dimineața zilei de 15 august am fost surprins că în apartamentul unde locuiesc în Chișinău se petrec percheziții. Ma aflu în străinătate, unde am plecat recent într-o deplasare de afaceri. Consider aceste percheziții drept acțiune de prost gust, efectuate în baza unui dosar intentat la comandă, fără niciun suport juridic. Am aflat că Încheierea privind petrecerea perchezițiilor a fost emisă încă la 19 iulie. Până în prezent nu am fost solicitat în niciun fel de către procurori sau alți reprezentanți ai forțelor de ordine. Fără nicio obiecție din partea Poliției de Frontieră am ieșit din țară. Persoane care au pus la cale toate aceste fărădelegi consideră că justiția se face prin mediatizarea unor percheziții fără niciun un fel de argumente în proces”, se spune într-o declarație a acestuia, remisă presei.

Vizant mai spune că în curând va divulga numele „comanditarilor” din spatele acțiunilor procurorilor.

„De mai mulți ani activez în domeniul aviației civile, având afaceri în diferite țări. Pe parcursul acestor ani, nu am avut pretenții față de activitatea companiilor conduse de mine. În timpul apropiat, voi prezenta opiniei publice informații referitor la numele celor care au comandat acest dezmăț cu implicarea procurorilor, precum și scopurile pe care aceștia le urmaresc. În afară de aceasta, voi prezenta un raport detaliat privind activitatea companiilor gestionate de mine”, se mai spune în declarație.

Amintim că, în această dimineață, procurorii au descins cu percheziții la patru persoane - la Valentin Vizant, la fostul director al Autorității Aeronautice Civile, Eugeniu Coștei, la Igor Sandulescu, fost angajat AAC, și la Silvia Radu, fost primar al capitalei. În urma perchezițiilor, Coștei a fost reținut, iar ceilalți trei urmează să fie audiați.

comentarii: