image
Sursa foto: jurnal.md

Detalii de la percheziții: Vizant a părăsit țara; Cine sunt ceilalți doi, bănuiți de spălări de milioane de euro

UPDATE 10:39 // Procurorii care au descins astăzi cu percheziții la Valentin Vizant nu l-au prins acasă. Și asta pentru că acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova. Sursele Jurnal TV spun că celelalte două persoane la care au loc percheziții sunt Eugeniu Costei și Igor Sandulescu, acuzați că între 2012 și 2019 au spălat sumele de 1,9 milioane de euro, 900 de mii de dolari și alte 3,5 milioane de euro, iar banii ar fi fost primiți de compania lui Vizant, Aviation Consulting Team.

La această oră au loc mai multe percheziții într-un dosar de spălare de bani.

„Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții la patru persoane vizate într-un dosar de spălare de bani. Cu mai multe detalii revenim după finalizarea acțiunilor de urmărire penală planificate”, a precizat pentru Jurnal.md Mariana Cherpec, procurorul responsabil de comunicare cu mass-media.

Sursele Jurnal TV ne-au informat că percheziții au loc la Silvia Radu, fost primar al capitalei, și la Valentin Vizant, nașul de cununie al fostului deputat PD, Sergiu Sârbu.

Celelalte două persoane vizate de percheziții nu sunt persoane publice, au mai precizat sursele.

Noutăţile partenerilor

comentarii: