image
Sursa foto: jurnal.md

Ministerul de Externe a emis o circulară după ce Dodon și-a filmat nestingherit emisiunea în sediul Ambasadei RM la Moscova

Ministerul de Externe a emis o circulară prin care a indicat că sediile misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare nu pot fi folosite în scopuri politice. Se întâmplă după ce liderul PSRM, Igor Dodon, și-a filmat emisiunea în sediul Ambasadei RM de la Moscova.

Potrivit ministerului, spațiile misiunilor nu pot fi puse la dispoziția (chirie, comodat, sau altfel) politicienilor pentru întâlniri cu alegătorii.

Totodată, delegațiile oficiale, aflate în misiuni de serviciu peste hotare, vor putea beneficia de asistența misiunilor diplomatice în limitele programului oficial și cu respectarea cadrului normativ în vigoare.

„Spațiile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispoziția persoanelor terțe pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a reportajelor sau a emisiunilor de autor. Interviurile sau alte modalități de comunicare publică cu mass-media națională, sau din statul de reședință și în scop de promovare a imaginii Republicii Moldova, pot fi realizate cu autorizarea șefului misiunii și în coordonare cu Biroul de presă al Ministerului”, precizează Ministerul de Externe,

Totodată, instituția îndeamnă personalul diplomatic să se abțină de la exprimarea și promovarea opțiunilor politice personale.

Precizăm că Igor Dodon, care și-a păstrat emisiunea online din perioada președinției, inclusiv denumirea de atunci „Președintele Răspunde”, a înregistrat săptămâna trecută un video-blog chiar în sediul Ambasadei Republicii Moldova din capitala Federației Ruse.

La solicitarea făcută de Jurnal TV, Ministerul de Externe s-a autosesizat și a comunicat că Igor Dodon nu a solicitat permisiunea de a folosi sediul misiunii diplomatice în scopuri personale. Cei de la MAE au mai spus că i-au solicitat explicații ambsadorului Vladimir Golovatiuc, fost deputat PSRM.

comentarii: