image
Sursa foto: customs.gov.md

Alte patru persoane, bănuite în dosarul anabolizantelor „diplomatice” au fost reținute; Ce li se incriminează

Patru persoane au fost reținute aseară de oamenii legii în dosarul anabolizantelor „diplomatice”, în care a fost implicat un microbuz arondat Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. Aceștia sunt bănuiți de producerea și livrarea anabolizantelor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale informează că persoanele reținute sunt doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani. Aceștia erau responsabili de producerea și livrarea anabolizantelor către diferite state ale Uniunii Europene, inclusiv în Federația Rusă.

„Printre reținuți se regăsește și o persoană care a fost implicată în tentativa de contrabandă cu anabolizante prin folosirea transportului diplomatic la data de 5 decembrie 2020, la postul vamal Palanca”, precizează PCCOCS.

Oamenii legii efectuează astăzi percheziții în autoturismele, la domiciliile bănuiților și apropiaților acestora, iar aseară au ridicat anabolizante, similare celor depistate în mijlocul de transport diplomatic, care era arondat Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

De asemenea, mijloacele de transport, folosite la comiterea faptelor de care sunt bănuiți cei patru, de model „Skoda Superb” și „Toyota Land Cruiser” au fost ridicate și puse sub sechestru, în vederea ulterioarei posibilități de confiscare.

Potrivit procurorilor PCCOCS, aceștia urmează să formuleze și să prezinte învinuirea față de cei patru și, în scopul asigurării eficienței investigațiilor, să depună demersurile privind solicitarea aplicării arestului preventiv.

Cei patru sunt bănuiți de pregătire și participare la infracțiunea de contrabandă, pentru care legea penală prevede amendă în mărime de până la 325.000 de lei sau pedeapsa cu închisoare de la trei la opt ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 550.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

PCCOCSPCCOCS

Amintim că pe data de 5 decembrie 2020 ofițerii Serviciului Vamal, în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate, au contracarat o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante. Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare ce aparține corpului diplomatic. Mai exact, ar fi vorba despre o cantitate de circa 360 de kg de anabolizante, care ar valora circa 100.000 de euro.

Pe data de 9 decembrie ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție, după scandalul anabolizantelor „diplomatice”.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

customs.gov.mdcustoms.gov.md

comentarii: