image
Sursa foto: ria.ru

Ultima oră! Ambasadorul RM în Rusia, Andrei Neguța, RECHEMAT după scandalul anabolizantelor „diplomatice”

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție, după scandalul anabolizantelor „diplomatice”. Decizia a fost luată, cu puțin timp în urmă, în cadrul ședinței Guvernului.

Guvernul a luat decizia la propunerea ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

„E clar că decizia vine în ultima actului rușinos depistat cu câteva zile în urmă. E clar că e responsabilitatea cel puțin indirectă a conducătorului misiunii diplomatice”, a comentat premierul Ion Chicu.

„Domnule Ciocoi, schimbați lucrurile la minister. Degrabă vom deveni faima Europei la contrabandă prin diplomații moldoveni”, a adăugat Chicu.

Jurnal.md a informat sâmbătă că într-un microbuz cu numere diplomatice 147D086, ale Ambasadei RM în Rusia, se aflau circa 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100.000 de euro.

La volanul microbuzului se afla șoferul ambasadei, iar schema ar fi fost coordonată de fiul ambasadorului, susțin sursele Jurnal.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că, potrivit verificărilor documentației interne, autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2-5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Instituția a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: