image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Bolea și Suhodolski, excluși din fracțiune; Deputat PAS: Conducerea PSRM nu zice nimic despre Șor care i-a cumpărat

Deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au fost excluși din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Anunțul a fost făcut astăzi la ședința Parlamentului.

Se întâmplă după ce cei doi deputați socialiști au zburat de urgență în dimineața de 17 mai spre Tel Aviv, Israel, unde s-au întâlnit cu Ilan Șor.

Vicepreședintele fracțiunii BCS Grigore Novac a precizat că excluderea celor doi deputați s-a decis la ședința fracțiunii BCS din 24 mai.

„Încă doi deputați s-au vândut ca la Piața Centrală. Cetățenii care au votat pentru Partidul Socialiștilor nu au votat pentru un partid fugar al unui cetățean care acum se află în Israel, hoț de miliarde. Pentru respect față de oamenii care au votat Partidul Socialiștilor, deputații care s-au vândut trebuie să-și depună mandatul. Dar ce părere are conducerea PSRM, deoarece am auzit multe acuzații la adresa acestor deputați, ceea ce este corect, dar nu am auzit niciodată acuzații la adresa celor care i-au cumpărat, la adresa lui Ilan Șor. Întrebarea este: voi îl condamnați pe Ilan Șor și gruparea sa criminală care cumpără deputați?”, a întrebat deputatul PAS Eugen Sinchevici.

„În ultimul an, PSRM și clegii din bloc am fost ținta mai multor atacuri, inclusiv din partea celor de la guvernare, dar și din partea așa-zisei opoziții. Putem vorbi mult și bine. Încă o dată, a patra oară, fac apel la deputații din majoritatea parlamentară să subsemnați inițiativa privind modificarea Constituției și odată pentru totdeauna în istoria Republicii Moldova să interzicem trădarea partidelor parlamentare și traseismul politic”, a răspuns socialistul Vlad Bătrâncea.

Precizăm că, zilele trecute, Bolea și Suhodolski au anunțat că aderă la Partidul „Renaștere- Возрождение”, la fel ca alți doi foști membri ai PSRM, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Anterior, Vasile Bolea a declarat că nu va renunța la mandatul de deputat, așa cum a cerut Comitetul Executiv al PSRM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: