image
Sursa foto: a-tv.md

Dodon susține că s-a împărtășit la Moscova: „Înțelegem că există o zonă de risc și în această privință”

Președintele Igor Dodon susține că s-a împărtășit încă săptămâna trecută, în cadrul vizitei sale la Moscova.

Șeful statului a fost întrebat de jurnaliști, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, dacă a fost la biserică în contextul riscului legat de epidemia de COVID-19.

„Acest lucru ține de fiecare persoană separat. M-am împărtășit sâmbătă la Moscova, fiind la slujbă împreună cu Patriarhul Kiril”, a precizat Dodon.

„În ceea ce ține problema abordată, noi am discutat acest subiect astăzi. Bine, biserica e saparată, statul e separat. Noi înțelegem că există o zonă de risc și în această privință. De aceea, ieri, ministrul Educației a avut discuții cu conducerea Mitropoliei Moldovei. I-am sugerat să discute în continuare și cu alte confesiuni, pentru a întreprinde împreună mai multe acțiuni pentru diminuarea riscurilor. Care vor fi aceste acțiuni vor fi comunicat de Mitropolie”, a adăugat șeful statului.

Acesta a evitat să spună dacă i-a fost frică atunci când s-a împărtășit.

Precizăm că ieri Mitropolia Moldovei le-a recomandat credincioșilor să vină la biserică pentru a se împărtăși și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă, pentru a micșora aglomerația din Sfintele Locașuri în zilele de duminică.

Totodată, Mitropolia a recomandat clerului ca în sfintele locașuri să se întreprindă cu regularitate spălarea, curățarea și dezinfectarea suprafețelor și a icoanelor cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, precum și aerisirea permanentă a spațiilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: