image
Sursa foto: mitropolia.md

Bisericile din RM nu se închid, dar recomandă credincioșilor să se împărtășească în anumite zile, pentru a evita aglomerația

În plenul Parlamentului, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că s-au purtat discuții cu Mitropolia Moldovei și cu reprezentanții altor culte religioase, cărora li s-a recomandat să se abțină o perioadă de la desfășurarea slujbelor în biserici, pentru ca oamenii să nu fie expuși riscului de coronavirus. Mitropolia Moldovei menționează că bisericile nu își vor sista activitatea.

Într-un comunicat, mitropolia aduce la cunoștință credincioșilor că au posibilitatea de a se împărtăși în această perioadă a postului și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă, pentru a micșora aglomerația din Sfintele Locașuri în zilele de duminică.

„Recomandăm clerului ca în sfintele locașuri să se întreprindă cu regularitate spălarea, curățarea și dezinfectarea suprafețelor și a icoanelor cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, precum și aerisirea permanentă a spațiilor”, se arată în comunicatul mitropoliei publicat astăzi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: